Monday, March 4, 2013

KIRAN AND THE GANGSedar tak sedar sudah 5 orang anggota VAT 69 yang terkorban gara gara situa yang dahaga kan kuasa. Berapa lagi akan terkorban dimana mana pihak kita belum pasti. Apa yang pasti jua kerosakan telah dilakukan samada dari segi bangsa dan juga agama. Mereka semua adalah seagama dan boleh dikategori kan sebangsa dengan majoriti rakyat Malaysia. Memang sedih dan kecewa perkara seumpama sebegini berlaku.

Pelbagai tohmahan dan permainan politik dimainkan terutama oleh pihak pembangkan PKR yang kononnya in permainan politik BN yang merupakan Pre emptive statergi oleh pihak PKR kerana mereka tahu bahawa "lada yang dimakan beliau sudah menjadi peda"s dan saya tidak hairan kalau berita dari Philipina mengaitkan Anwar Ibrahim dalam hal ini. Ini adalah kerana jelas sekali beliau sudah terdesak dan menginginkan satu keadaan yang tidak stabil berlaku di Malaysia amnya dan Sabah Khususnya.

Saya dan ramai lagi kawan2 dan rakyat Malaysia berharap agar kerajaan jangan terlalu berlembut dan terus meneruskan dengan pelbagai cara yang patut untuk menumpaskan pengganas ini dan jika perlu satu Pre Emptive action harus diambil dengan menyerang kubu mereka di kepulauan filipina dengan kerjasama kerajaan filipina atau lain lain kaedah yang sesuai.

Jikalau dibiarkan beterusan saya yakin kumpulan pengganas ini akan semakin berani akan menmbuat pelbagai lagi tindakan yang merugikan negara di kaca mata dunia dan rakyat.

Akhir kalam saya ingin mengucapkan Al fathihah kepada pejuang negara yang terkorban dan semuga medapat pembalasan yang baik.

No comments: