Thursday, August 15, 2013

PAK LAH MERACAU LAGI.

Tun Abdullah Badawi aka Pak Lah tido memang sudah sinonim dalam pemikiran sebahagian besar rakyat Malaysia. Pemerintahan beliau yang singkat sudah cukup untuk membuat rakyat Malaysia sengsara sehingga hari ini. Pelbagai polisi beliau adalah bagai lalang ditiup angin. Kalau angin tolak kekiri maka kekiri lah ianya tunduk dan sebaliknya.

Ditakdirkan Allah, beliau meletak jawatan selepas 5 tahun lebih sikit dan diganti Ds Najib. Setelah sekian lama tido dan berdiam diri, tiba tiba beliau muncul kembali dengan buku berjudul 'the awakening' yang menjadi bualan dan pertanyaan kepada sebahagian manusia yang berminat.

Saya sendiri pun belum baca dan tidak tahu akan isi kandungan buku tersebut dan cuma secara ringkasnya ceritanya adalah sama, iaitu beliau bangkit dari tido untuk menceritakan tentang kebaikan semasa pemerintahan beliau.

1. Sedangkan semua umum tahu pemerintahan beliau jelas merugikan negara terutama umat melayu dan islam dan,
2. Waktu yang sama beliau ingin memburukkan Tun Dr Mahathir diatas kegagalan pemerintahan beliau,

3.  Serta ingin menyokong dan menutup segala kesalahan anak dan menantu beliau (KJ). lebih lebih lagi pemilihan UMNO yang semakin hampir...ha ha ha. Apa punya bapak mentua. tido lagi baik la.

untuk bacaan lanjut sila layari link dibawah.

http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/08/I-wont-attack-PM-thanks-to-Dr-M-Pak-Lah-speaks-up-in-a-soontobereleased-book.aspx


1 comment:

Anonymous said...

Azeez rahim punya cerita terbaru takde ke? Takkan dah senyap, banyak orang tak senang duduk azeez jadi pengerusi tabung haji, ungku aziz dah letak benchmark pengerusi tabung haji di satu tahap yg tinggi, dari segi akademik dan pangalaman bisnes. Ya betul azeez byk buat kerja kebajikan tapi tak boleh disamakan dgn dunia korporat. Azeez buat kerja kena ada kamera wartawan dan blogger, sbb nak canang satu dunia ex tingkat 4 ni buat kerja moolia, belakang masyukk...buat kerja ada makna